Jedziemy do Lipowej Doliny 28-30 czerwca

2019-06-16

Serdecznie zapraszam na Warsztaty psychoonkologiczne do Lipowej Doliny koło Kazimierza Dolnego nad Wisłą!

Przede wszystkim mamy nadzieję na dobrze spędzone 2,5 dnia. Wypełnione pracą na warsztatach, ale i wypoczynkiem. A co najważniejsze dobrym towarzystwem w cudownym miejscu. Czego chcieć więcej?! Chyba tylko zdrowia ;-)!

Potrzebujemy potwierdzenie chęci wzięcia udziału w warsztatach...

Poza tym szukamy chętnych do podzielenia się swoją historią do "panelu dyskusyjnego" ... a bardziej spotkania, rozmowy - Weź ster w swoje ręce - Zarządzaj własną chorobą

Na pierwszy ogień pójdę ja - Kasia Chmielewska. Opowiem Wam o moim pięcioletnim doświadczeniu w zmaganiach z rakiem trzustki.

Chcemy podzielić się doświadczeniami...
Znaleźć odpowiedzi na pytania!
Czy w tej mozaice trudnych chwil i doświadczeń znajdziecie elementy zarządzania własną chorobą i procesem zdrowienia, a może sposoby na radzenie sobie z trudami choroby, czy patenty na budowanie nadziei i wewnętrznej siły?

Plan warsztatów.

Warsztaty FON w Lipowej Dolinie, 28-30.06

(http://www.lipowadolina.pl/index.php)

Wyjazd dla podopiecznych Fundacji Onkologicznej Nadzieja z warsztatami psychoonkologicznymi i motywującymi oferującymi wsparcie i pomoc w uwolnieniu od stresu, lęku i negatywnych emocji, które pojawiają się wskutek diagnozy, leczenia i rekonwalescencji.

Warsztaty z elementami Terapii Simontona. Milena Dzienisiewicz Metoda opierająca się na pracy z przekonaniami, co ma z kolei wpływać na zmianę zachowań. Terapia Simontonowska pomaga zmniejszyć lęk i stres, jaki odczuwają chorzy oraz ich bliscy. W trakcie terapii, pacjenci uczą się sposobów na zmianę swojego sposobu myślenia, poznają techniki relaksacyjne, przyzwyczajają się do szczerej i otwartej komunikacji.

Warsztaty One Brain®  Eliza Kurowska  Metoda One Brain® wykorzystuje najnowsze badania na temat funkcjonowania ludzkiego mózgu i opiera się na holistycznym podejściu do człowieka. Jej nadrzędnym celem jest eliminowanie stresu emocjonalnego i integrowanie człowieka na poziomie ciała, umysłu i ducha. Przynosi wsparcie osobom z problemami zdrowotnymi i ich rodzin. Uwalnia od stresu i lęku. Przywraca nadzieję, siłę i wiarę w zdrowienie.

Warsztaty Judy Turan ZAGRAJ SWOJĄ WYMARZONĄ ROLĘ Warsztaty oparte na aktorskiej technice Sanforda Meisnera dla osób, które chcą pogłębić świadomość własnych emocji i dostępu do nich, a także nauczyć się je w pełni wyrażać.