Zapraszamy na konferencję "Bez Bólu"!

2023-05-10

Drodzy Podopieczni!

Z wielką przyjemnością zapraszamy Was na konferencję "Bez Bólu", która odbędzie się 11 maja 2023 roku (czwartek) w Centrum Prasowym PAP, ul. Bracka 6/8, o godzinie 10.00.

W trakcie konferencji będziemy poruszać między innymi takie kwestie jak wpływ bólu na jakość życia pacjenta,  czy możliwość poprawy komfortu życia po zabiegach radiologicznych, oraz co zrobić, żeby systemowo uporządkować temat związany z terapią wspierającą leczenie onkologiczne.

Organizatorem wydarzenia jest Fundacja Po Oparzeniu oraz Fundacja Onkologiczna Nadzieja. Kampanię objęła patronatem honorowym pani Barbara Dziuk - Poseł na Sejm RP, Przewodnicząca Podkomisji Stałej ds. onkologii, a także Okręgowa Izba Aptekarska w Warszawie. Patronat merytoryczny nad kampanią objęło Polskie Towarzystwo Terapii Wspomagającej w Onkologii "Ocalić Jakość Życia", a patronat medialny portal „Forum Leczenia Ran” i MGR FARM.

Podczas konferencji będziemy mieli okazję wysłuchać wykładów specjalistów, takich jak dr n. med. Dorota Kiprian – onkolog, radioterapeuta specjalizująca się w dziedzinie onkologii, w szczególności radioterapii onkologicznej, Barbara Dziuk – poseł na Sejm RP, przewodnicząca podkomisji stałej ds. onkologii, dr hab. n. med. Joanna Czuwara – dermatolog, specjalizująca się w diagnostyce chorób skóry, leczeniu chorób skóry, biopsjach skóry, konsultacjach wycinków skóry, rzadkich i trudnych chorobach dermatologicznych, mgr Magdalena Sawicka – pielęgniarka specjalizująca się w dziedzinie pielęgniarstwa chirurgicznego i w dziedzinie pielęgniarstwa onkologicznego oraz mgr farm. Małgorzata Chmielak – farmaceutka, przewodnicząca Komisji Nauki i Szkolenia w Okręgowej Izbie Aptekarskiej.

Konferencję poprowadzi Justyna Wojteczek - redaktor naczelna portalu zdrowie.pap.pl. Wydarzenie będzie transmitowane na stronie zdrowie.pap.pl.

Do zobaczenia!

Więcej informacji:

Anna Mossakowska-Ziemniak
tel. 609 557 775
anna.mossakowska|fundacjapooparzeniu.org| target="_blank"|anna.mossakowska|fundacjapooparzeniu.org