Polska Koalicja Pacjentów Onkologicznych to wspólny głos ponad 100 tysięcy pacjentów onkologicznych w Polsce zrzeszonych w 44 organizacjach z terenu całego kraju. Wspólnie działamy na rzecz poprawy sytuacji wszystkich chorych onkologicznie, dzieci i jakości i długości życia chorych z chorobami nowotworowymi w Polsce, dzięki wdrożeniu najwyższych standardów profilaktyki, diagnostyki, terapii i rehabilitacji onkologicznej.

Senior 24h to Portal o Seniorach dla Seniorów i dzieci Seniora. Tworzymy przyjazną przestrzeń Internetu. Posiadamy wiele udogodnień takich jak : czytnik artykułów, powiększenie czcionki czy kontrast. Po przez kampanię społeczną Teraz Senior! staramy się zmienić myślenie o ludziach starszych i ich potrzebach.

Zależy nam na zaangażowaniu szerokiego grona osób, firm i instytucji szczerze zainteresowanych tematyką senioralną i szeroko rozumianą gospodarką senioralną.

Nasze hasło: „Przyszłość! Nie starość” motywuje do wychodzenia poza schematyczne myślenie o tym, co czeka nas wszystkich i do weryfikacji oczekiwań względem tego, co przed nami.

Fundacja Senioralna, która powstała i działa z myślą o seniorach na terenie Ustronia oraz całej Polski. Główną działalnością Fundacji jest ogólnopolski serwis internetowy  www.zdrowy-senior.org skierowany do osób dojrzałych, aktywnych, dbających o swoje zdrowie, chętnie korzystających z różnych form wypoczynku i rehabilitacji w Polsce i miejscowościach uzdrowiskowych. Drugą z inicjatyw Fundacji jest Uzdrowiskowa Karta Korzyści, czyli program atrakcyjnych zniżek i ofert rabatowych przygotowany specjalnie dla osób ceniących walory wypoczynkowe i lecznicze miejscowości uzdrowiskowych w Polsce.

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu jest jednym z najlepszych ośrodków akademickich w Polsce. Na renomę uczelni wpływa tradycja sięgająca początków XVI wieku, wybitne osiągnięcia naukowe kadry akademickiej, atrakcyjny program kształcenia studentów i doskonała baza lokalowa.

Bristol Myers Squibb

Marinex International to polska firma działająca na rynku od ponad 20 lat, u której podstaw leży ogromna pasja i szacunek dla organizmu człowieka. Od 19 lat firma prowadzi aktywną działalność naukowo-badawczą, współpracując z najwybitniejszymi naukowcami w Polsce i za granicą, czego efektem są projekty badawcze w dziedzinie fizjologii organizmu człowieka, często pionierskie w skali światowej. W czasie swojego istnienia firma Marinex przeprowadziła 44 badania naukowe z udziałem pacjentów, włączając do standardowych terapii lekowych preparaty na bazie olejów rybich dostarczające organizmowi niezbędnych lipidów budulcowych. Badania te w niezbity sposób wykazały, jak potężne i wielokierunkowe efekty może wytworzyć organizm człowieka odżywiany zgodnie z jego fizjologicznym i genetycznym zapotrzebowaniem.