Mateusz Lendor

Mam na imię Mateusz jestem 67 letnim emerytem. W 2015 roku zdiagnozowano u mnie rzadką odmianę raka- międzybłonniak lewej opłucnej. Przeszedłem 3 operacje z usunięciem lewego płuca i żebra włącznie oraz część opłucnej. W 2017 roku nastąpiła wznowa- zastosowana chemioterapia i radioterapia nie dały rezultatów i zostałem wypisany do opieki paliatywnej. W związku z tym postanowiłem szukać ratunku poza granicą kraju. Od 2019 roku leczę się w Niemczech szczepionkami dendrytycznymi . W moim przypadku jest to prawdopodobnie ostatnia szansa na przedłużenie życia. Po pierwszej serii ( 4 szczepionki w okresach 1 miesiąca każdą)  rozrost nowotworu został wyhamowany. Aby żyć konieczna jest kontynuacja leczenia. Niestety leczenie szczepionkami dendrytycznymi nie jest refundowane. Dotychczasowe wydatki na leczenie pochłonęły moje oszczędności a każda szczepionka to wydatek ok. 7500 euro nie licząc kosztów związanych z dojazdem oraz utrzymaniem się. Obecnie utrzymujemy się z żoną z emerytur co nawet w małej części nie pokrywa leczenia. Zwracam się do ludzi dobrej woli o wsparcie finansowe abym mógł kontynuować leczenie. Z góry dziękuję rodzinie oraz tym wszystkim, którzy przekażą środki na moje leczenie.

Pozdrawiam Mateusz

PRZEKAŻ DAROWIZNĘ DLA MATEUSZA:

zł

Język: